Alatura-te acum

Logare

Parola pierduta

Ai pierdut parola? Introdu adresa de email. Vei primi un link pentru a crea o noua parola.

Cum sa creezi Aplicatii pentru Android gratuit

Cum sa creezi Aplicatii pentru Android gratuit

Creeaza-ti propria aplicatie iOS sau Android pentru smartphone, gratuit si fara prea multe cunostinte in programare! Nu trebuie sa fii un programator pentru a realiza aplicatii si jocuri pentru telefon, este de ajuns sa folosesti cateva unelte online si software special (programe) pentru crearea aplicatiilor mobile.

Care este diferenta dintre programe si site-uri? programele PC pentru crearea aplicatiilor iti permit sa faci proiecte mai complexe, si ai mai multe optiuni de personalizare a aplicatiilor, insa sunt ceva mai greu de folosit sau dureaza mai mult timp pentru a se obisnui cu ele. Uneltele online (site-urile de creare aplicatii si jocuri) sunt mai usor de utilizat, in multe cazuri sunt intuitive, au nevoie doar de cateva setari si de obicei genereaza automat fisierele .apk pentru Android de exemplu, insa ofera mai putine optiuni, deci nu poti face aplicatii complexe.

Programe pentru crearea aplicatiilor si jocurilor Android: poti descarca Android SDK, programul oficial al sistemului de operare si Eclipse impreuna cu pluginul ADT de pe http://developer.android.com/sdk/index.html, sau pentru utilizatorii mai avansati exista si Android Studio, care este insa inca in teste(beta). Daca nu te descurci, poti citi tutorialele pentru creare aplicatii de pe Android.com.

Programe pentru crearea aplicatiilor si jocurilor iOS: puteti descarca toate programele necesare de pe https://developer.apple.com/ pentru construirea aplicatiilor de iPhone sau iPad. De asemenea, puteti citi despre Swift, noul limbaj de programare iOS si OS X pe https://developer.apple.com/swift/. Acestea sunt programele oficiale, sunt  recomandate ca fiind cele mai bune programe pentru creare aplicatii si jocuri pentru smartphone. Un alt program este Mobincube, pentru toate OS-urile, insa nu l-am incercat, nu pot garanta ca este bun.

Site-uri pentru crearea aplicatiilor Android si iOS gratis: in unele cazuri, optiunile sunt diverse. Unele website-uri permit doar un tip de aplicatie, in timp ce altele ofera suport atat pentru Android cat si pentru iOS, sau chiar si WindowsPhone sau HTML5. Unele genereaza aplicatii cu doar cateva click-uri (de obicei cele pentru crearea aplicatiilor pentru site-uri personale sau bloguri), iar altele pot fi personalizate mai mult. Alegeti varianta care vi se potriveste cel mai bine nevoilor voastre.

4.00 avg. rating (82% score) - 1 vote

Lasa un raspuns

Captcha Click pe imagine pentru actualizare cod verificare.

Poti folosi aceste taguri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>