Cum se deschide un SRL-D?

Intrebare

Cum se deschide un SRL-D? Care sunt pasii de urmat, ce acte sunt necesare? Este avantajos sa aleg acest tip de firma fata de SRL, PFA etc? Din cate am inteles, se poate deschide fara sa platesti taxe.

4.00 avg. rating (82% score) - 1 vote
3 ani 3 Raspunsuri
Intrebare pusa de Cristian

Raspunsuri ( 3 )

 1. Victor

  -Mergi la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul judeţului în care vei avea sediul social al firmei, pentru rezervarea numelui firmei. Fii pregătit cu cel puţin 5-10 variante de nume. De obicei, vei obţine rezervarea de nume pe loc.

  -Completează şi încheie contractul de comodat şi actul constitutiv (nu uita că nu ai voie să alegi coduri CAEN din mai mult de 5 grupe CAEN – cele cu 3 cifre) şi împreună cu rezervarea de nume te duci la orice bancă pentru depunerea capitalului social.

  -Cu chitanţa care atestă plata capitalului social, dar şi cu celelalte documente(act constitutiv, contract de comodat, copie dupa actul de proprietate al celui cu care ai incheiat contractul de comodat) te întorci la Registrul Comerţului, unde completezi formularele necesare dosarului de înfiinţare. Acestea le primeşti la biroul de Informaţii al Registrului Comerţului. De asemenea, în orice oficiu al Registrului Comerţului vei găsi toate aceste formulare şi completate sub formă de exemplu, fiind relativ facilă completarea acestora de către oricine. De asemenea, nu uita sa atasezi si o dovada de proprietate a spatiului pe care s-a facut contractul de comodat.

  -Cu dosarul completat, te prezinţi la ghişeul destinat depunerii acestuia. Şi cam asta a fost. Într-o zi, în cel mai bun caz, actele înfiinţării unei firme au fost rezolvate. Acum aştepţi înfiinţarea firmei.

  -Teoretic, în a 3-a zi, dacă nu sunt probleme în dosar, actele oficiale ale firmei ar trebui să fie gata, putând ridica de la Registrul Comerţului, Certificatul de Înregistrare. Odată acesta obţinut, poţi merge la orice furnizor specializat pentru a-ţi realiza prima ştampilă. Si sa-ti gasesti rapid un contabil pentru a te pune în temă cu obligațiile pe care le ai față de ANAF.

  -Avantajul consta intr-un ajutor de pana la 10.000 de euro nerambursabili. Poti sa citesti mai multe pe http://www.onrc.ro/index.php/ro/inmatriculari/persoane-juridice/societati-cu-raspundere-limitata-debutant-srl-d

  Cel mai bun raspuns
 2. Adelina Ioana

  E buna aceasta forma juridica, are multe avantaje, dar din ce m-am interesat eu trebuie sa investeti tu suma respectiva in afacere, iar ajutorul iti este returnat dupa 1 luna sau doua, deci nu iei banii inainte. Cel putin asa era in cazul asta.

 3. SRL-D este valabil 2 ani de zile.

Lasa un raspuns

Captcha Click pe imagine pentru actualizare cod verificare.

Poti folosi aceste taguri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>