Alatura-te acum

Logare

Parola pierduta

Ai pierdut parola? Introdu adresa de email. Vei primi un link pentru a crea o noua parola.

Termeni si conditii

Acceptarea regulamentului

» Serviciile Raspunsuri.net, sunt furnizate numai persoanelor care sunt de acord in totalitate cu termenii si conditiile expuse in prezentul regulament.
» Termenii si conditiile acestor servicii pot fi schimbati in orice moment de catre proprietar sau administrator, fara notificarea prealabila a utilizatorilor. Termenii si conditiile in vigoare sunt cei afisati pe Raspunsuri.net. In cazul in care nu este de acord cu regulamentul de utilizare, utilizatorul trebuie sa inceteze imediat folosirea serviciilor oferite de Raspunsuri.net.
» Administratorul isi rezerva dreptul de a bloca accesul utilizatorilor care incalca regulamentul de utilizare sau legislatia in vigoare. De asemenea, administratorul isi rezerva si dreptul de a indeparta informatiile abuzive sau ilegale publicate pe site de catre utilizatori.

Descrierea serviciilor

» Site-ul Raspunsuri.net, ofera utilizatorilor servicii online, printre acestea numarandu-se accesul la o comunitate online in cadrul careia utilizatorii pot pune intrebari (la care pot primi raspunsuri), pot raspunde intrebarilor puse de alti utilizatori sau pot conversa. Toate serviciile oferite prin intermediul site-ului sunt subiectul acestui acord de utilizare. Site-ul si serviciile pot contine si publicitate sub toate formele posibile si legale (bannere, casete, pagini de prezentare, inserturi publicitare in buletine electronice, etc), deoarece publicitatea este necesara site-ului pentru finantarea serviciilor gratuite.
» Pentru a utiliza oricare dintre serviciile Raspunsuri.net, utilizatorul trebuie sa dispuna de echipamentele necesare (computer personal, echipamente de conectare, etc), de o conexiune la reteaua Internet, precum si de servicii puse la dispozitie de un furnizor de Internet (ISP). Costurile aferente conectarii si utilizarii conexiunii, precum si raspunderea pentru folosirea serviciilor de retea revin in totalitate fiecarui utilizator in parte. Raspunsuri.net nu isi asuma nici o raspundere in cazul in care anumite informatii sunt furnizate cu intarziere, sunt pierdute, sterse sau nu pot fi stocate pe serverele noastre din orice motive. De asemenea, site-ul Raspunsuri.net si/sau administratorii, nu isi asuma nici o raspundere pentru consecintele care pot aparea datorita intarzierii, pierderii sau inexactitatii infomatiilor publicate sau existente. Ca utilizator, dvs. veti folosi informatiile furnizate de Raspunsuri.net pe propria dvs. raspundere, iar in cazul unei daune generata de utilizarea serviciilor sau informatiilor furnizate Raspunsuri.net dvs. acceptati ca nu veti da in judecata compania.

Obligatii la inregistrare

» Utilizatorul are obligatia de a furniza informatii reale si complete despre persoana sa atunci cand completeaza formularul de inregistrare pe site, la crearea unui cont de membru si la accesarea serviciilor. In cazul in care exista suspiciunea ca aceste informatii nu sunt reale, administratorul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv la serviciile de pe site. Restrictionarea accesului poate insemna stergerea contului si a tuturor informatiilor pe care acesta le contine, stergerea optiunilor definite si interzicerea accesului la toate serviciile.
» Utilizatorul isi asuma intreaga raspundere civila si penala pentru informatiile pe care le transmite sau le publica. Site-ul Raspunsuri.net si/sau administratorii, nu au si nu pot avea nici o responsabilitate juridica fata de informatiile publicate sau transmise pe Internet de utilizatori.

Contul de membru, parola si securitatea datelor

» Dupa completarea formularului de inregistrare, utilizatorul va primi un cont si o parola unice pentru utilizarea serviciilor. Utilizatorul este in intregime responsabil pentru pastrarea confidentialitatii asupra numelui de cont si a parolei asociate.
» Utilizatorul este in intregime responsabil de toate activitatile si informatiile care sunt transmise din contul care i-a fost alocat. In cazul accesarii neautorizate a contului de catre terte persoane, din orice motive, Site-ul Raspunsuri.net si/sau administratorii, nu isi asuma nici o responsabilitate fata de eventualele consecinte.
» Utilizatorul trebuie sa anunte administratorii site-ului de indata ce a constatat sau suspectat o utilizare neautorizata a contului sau. Securitatea site-ului nu poate fi garantata, motiv pentru care Raspunsuri.net si/sau administratorii, nu isi asuma nici o responsabilitate in acest sens.

Politica de confidentialitate si protectia datelor

» Site-ul Raspunsuri.net respecta toate obligatiile legale care ii revin in legatura cu prelucrarea de date personale. Scopul tuturor operatiunilor de date personale fiind promovarea de servicii si produse adresate direct membrilor site-ului Raspunsuri.net.
» Prin transmiterea voluntara a oricaror date personale sau informatii prin intermediul site-ului, utilizatorii isi exprima consimtamantul pentru ca aceste date sa fie colectate, inregistrate, stocate, procesate in bazele de date ale Raspunsuri.net.
» Site-ul Raspunsuri.net respecta toate drepturile care sunt prevazute in favoarea persoanelor vizate de prelucrarile de date personale de catre Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare si anume: dreptul de acces la date, dreptul de informare, dreptul de interventie si dreptul de opozitie.
» Site-ul Raspunsuri.net isi rezerva dreptul de a folosi datele colectate de la utilizatorii sai pentru imbunatatirea serviciilor pe care le furnizeaza.
» Site-ul Raspunsuri.net isi asigura utilizatorii ca nu va oferi, vinde sau face publice datele lor personale (nume, adrese, numere de telefon etc) catre terti, decat in cazul in care acest lucru se face cu consimtamantul utilizatorului sau este solicitat de catre persoane indreptatite, in baza legilor in vigoare. De asemenea, Site-ul Raspunsuri.net isi rezerva dreptul de a face publice date statistice deduse din analiza informatiilor confidentiale, pentru a arata profilul utilizatorilor sai si isi rezerva dreptul de a oferi utilizatorilor serviciile si produsele unor furnizori terti, bazandu-se pe datele mentionate in inregistrari; asemenea oferte pot fi facute de catre proprietar sau de catre administrator cu respectarea legislatiei in vigoare.

Securitatea datelor cu caracter personal

» Raspunsuri.net certifica faptul ca indeplinește cerintele de securitate a datelor cu caracter personal;
» Raspunsuri.net utilizeaza metode și tehnologii de securitate, pentru a proteja datele cu caracter personal colectate conform prevederilor legale in vigoare;
» Personalul Raspunsuri.net este instruit in ceea ce priveste securitatea si confidenţialitatea datelor cu caracter personal care sunt prelucrate;
» Accesul la computerele ce conţin baze de date cu caracter personal este restricţionat cu cont/user si parola
» Serverele pe care sunt stocate bazele de date cu caracter personal sunt actualizate din punct de vedere al aplicatiilor software (sistem de operare si aplicatii);
» Serverele utilizate sunt securizate prin aplicatii de firewall si sunt monitorizate in mod continuu de personal calificat (administrator de system);
» Exista un log al acceselor pe aceste servere pentru a determina in mod clar cine si cand a accesat aceste servere;
» Aplicatiile de gestionare a bazelor de date sunt instalate pe servere speciale care nu pot fi accesibile prin intermediul Internetului.
» Serverele pe care se stocheaza bazele de date cu caracter personal sunt gazduite in conditii de securitate intr-un datacenter ce permite doar accesul personalului certificat si autorizat.
» Personalul efectueaza trimestrial o analiza a codului sursa al site-ului pentru a determina daca exista potentiale brese de securitate.
» Datele cu caracter personal nu vor fi instrainate sub nicio forma terţelor persoane straine, iar accesul la bazele de date este permis doar persoanelor autorizate in acest sens;

Obligatiile utilizatorului

» Utilizatorul este responsabil de propriile actiuni precum si de consecintele pe care acestea le pot avea, in urma publicarii materialelor pe care le incarca si punerii la dispozitie in mod public pe contul oferit de companie.
» Utilizatorul se obliga:
a) sa nu incarce, posteze, difuzeze sau transmita orice continut pentru care nu are dreptul legal de transmitere sau difuzare in orice conditii, sub orice sistem juridic, romanesc sau strain sau determinate de relatii contractuale sau de incredere cum sunt informatiile confidentiale, cele aflate sub incidenta drepturilor intelectuale, aflate sau dezvaluite ca parte a relatiilor de serviciu sau aflate sub incidenta acordurilor de confidentialitate;
b) sa nu publice material cu drept de autor, daca nu este el insusi autorul sau daca nu are permisiunea autorului de a publica materialul respectiv;
c) sa nu publice materiale obscene, defaimatoare, de amenintare sau rauvoitoare fata de un alt utilizator, persoana fizica sau juridica;
d) sa nu publice continut explicit sexual sau avand conotatie sexuala;
e) sa nu publice materiale care contin virusi, viermi, cai troieni sau orice alte programe informatice cu intentia de a altera, distruge sau afecta in orice mod informatii sau sisteme informatice;
f) sa nu promoveze sau furnizeze informatii care sa incurajeze incalcarea legislatiei sau a bunelor moravuri;
» Raspunsuri.net poate impune utilizatorilor sai in orice moment anumite reguli de utilizare pentru oricare dintre serviciile sale. Prin introducerea unui material in orice segment public sau privat de pe site, ii garantati site-ului Raspunsuri.net si/sau administratorilor, dreptul continuu, irevocabil (incluzand drepturile morale) si licenta de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui sau de a comunica in public continutul (in intregime sau partial), la scara internationala sau de a-l incorpora in alte lucrari de orice forma, in mass-media sau in tehnologia cunoscuta sau care urmeaza sa se dezvolte in viitor. De asemenea, permiteti oricarei persoane care este abonata sa acceseze, sa vizualizeze, sa stocheze sau sa reproduca asemenea materiale in scopuri personale. Supus celor mentionate inainte, posesorului unui astfel de material publicat pe site isi mentine orice drepturi care ar putea deriva de aici.
» Raspunsuri.net si/sau administratorii, nu isi asuma responsabilitatea pentru opiniile utilizatorilor despre orice alte servicii externe, postate pe acest site.

Drepturi de proprietate intelectuala

» Utilizatorii sunt autorizati sa vizualizeze si sa descarce materiale de pe site doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. Continutul site-ului, textele, grafica, imaginile, software-ul precum si alte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor.
» Compilatia (adica adunarea si rearanjarea) continutului site-ului este dreptul exclusiv al proprietarului si administratorilor, drept protejat de legile in vigoare. Folosirea neautorizata a materialelor reprezinta o incalcare a legii dreptului de autor sau a altor legi. Utilizatorii nu au permisiunea de a vinde sau modifica materialele, de a le expune public, a le distribui sau a le folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.
» Relatia cu firmele care fac publicitate pe site, Corespondenta, afacerile sau participarea la promotii ale companiilor de publicitate postate, inclusiv plati sau livrari ale unor bunuri sau servicii si orice alte conditii, termene, garantii sau reprezentari asociate cu astfel de relatii sunt numai in responsabilitatea utilizatorului si a entitatilor care furnizeaza respectivele bunuri sau servicii.
» Raspunsuri.net si/sau administratorii nu sunt raspunzatori si nu vor fi trasi la raspundere pentru nici o pierdere sau prejudiciu de orice fel, rezultat din astfel de relatii sau rezultat din prezenta unor astfel de companii in cadrul campaniilor publicitare. Prin agrearea termenilor prezentului regulament acordati dreptul administratorului de a va trimite periodic e-mail-uri cu informatii sau oferte speciale.
» Pentru includerea continutului în zonele accesibile publicului in cadrul site-ului, utilizatorii acordă Raspunsuri.net următoarea licență de folosinta „royalty-free”, non-exclusiva, care se referă la dreptul de a utiliza continutul produs de utilizatori, protejat de copyright sau proprietatea intelectuală, fără a fi nevoie de a plăti drepturi de autor: licenta de a utiliza, distribui, reproduce, modifica, adapta și afișa public, integul conținut produs de acestia pe site, în scopul asigurării și promovării activitatilor sustinute de Raspunsuri.net, la care un astfel de conținut a fost prezentat sau pus la dispoziție.
Această licență are valabilitatea pe intreaga perioada in care utilizatorii aleg să continue să includă astfel de conținut pe site si va inceta in momentul in care utilizatorii sau Raspunsuri.net elimina, conținutul respectiv.

Obligatiile si raspunderea proprietarului si administratorului

» Site-ul si serviciile asociate sunt disponibile avand aspectul, structura si continutul decise de proprietar si administratori. Utilizatorii pot face sugestii pentru ameliorarea site-ului si a serviciilor, dar fara a fi obligati sa tina cont de aceste sugestii.
» Site-ul Raspunsuri.net nu isi asuma nici o raspundere in cazul in care anumite informatii sunt furnizate cu intarziere, sunt pierdute, sterse sau nu pot fi stocate pe servere din orice motive. De asemenea, site-ul Raspunsuri.net si/sau administratorii nu isi asuma nici o raspundere pentru consecintele care pot aparea din cauza intarzierii, pierderii sau inexactitatii informatiilor publicate sau existente pe site.
» Utilizatorii vor folosi informatiile existente pe site pe propria raspundere, iar site-ul Raspunsuri.net si/sau administratorii nu pot fi facuti raspunzatori de daune cauzate de folosirea sau nefolosirea de catre utilizator a informatiilor de pe site.
» Site-ul Raspunsuri.net nu garanteaza credibilitatea, acuratetea sau caracterul complet al informatiilor publicate de catre utilizatori si nu gireaza in nici un fel parerile exprimate de catre utilizatori.
» Site-ul Raspunsuri.net nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care serviciile nu pot fi accesate de catre utilizatori, pe o perioada nelimitata de timp, din orice motive tehnice sau comerciale.
» In cazul serviciilor platite, pentru perioada in care serviciul a fost inaccesibil pentru utilizator din motive care tin de site, administratorul se obliga sa prelungeasca perioada de utilizare a serviciului cu o durata egala cu cea in care serviciul nu a fost disponibil.
» Deoarece identificarea utilizatorilor pe Internet este dificila, site-ul Raspunsuri.net si/sau administratorii nu confirma faptul ca fiecare utilizator este ceea ce pretinde a fi. In eventualitatea unei dispute intre utilizatori, site-ul Raspunsuri.net si/sau administratorii este absolvit de orice raspundere sau despagubire directa sau indirecta, de orice fel si de orice natura, cunoscuta sau necunoscuta, suspectata sau nu, dezvaluita sau nu, ivita in vreun mod care are legatura cu disputele.
» Deoarece informatiile publicate de catre utilizatori pe site pot fi neplacute, vatamatoare sau inexacte sau pot contine inexactitati sau erori, iar site-ul Raspunsuri.net si/sau administratorii nu au obligatia legala de a verifica aceste informatii, acestia nu garanteaza veridicitatea, exactitatea, buna credinta ori caracterul complet ale acestor informatii.
» Site-ul Raspunsuri.net si/sau administratorii nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care serviciile sale nu pot fi accesate de catre utilizatori, pe o perioada nelimitata de timp, din orice motive tehnice sau comerciale, in cazul stergerii, pierderii sau imposibilitatii de a stoca informatii din orice motive tehnice care pot aparea din cauze interne sau externe.
» Site-ul Raspunsuri.net si/sau administratorii nu isi asuma nici o responsabilitate fata de furnizarea unor informatii incorecte, incomplete sau neactualizate pe site-urile sale sau fata de intarzierile care pot aparea.
» Site-ul Raspunsuri.net si/sau administratorii nu ofera nici o garantie utilizatorilor referitoare la disponibilitatea serviciilor, corectitudinea informatiilor publicate sau securitatea serviciilor sale. De asemenea, site-ul Raspunsuri.net si/sau administratorii nu ofera nici o garantie in cazul oricaror consecinte care pot aparea, cauzate de nefunctionarea serviciilor, intarzierea informatiilor sau securitatea aplicatiilor sale.
» Raspunsuri.net si/sau administratorii isi rezerva dreptul de a modifica sistemul fara notificarea prealabila a utilizatorilor acestuia.
» Raspunsuri.net si/sau administratorii nu isi asuma responsabilitatea pentru opiniile utilizatorilor despre calitatea diverselor servicii, produse, si/sau orice alte aprecieri postate pe acest site, in legatura cu diverse entitati cu sau fara personalitate juridica, ce desfasoara aceste activitati, in masura in care postarile utilizatorilor nu se afla in vreuna din situatiile stipulate la Obligatiile Utilizatorului.

Legaturi catre alti furnizori de informatii sau servicii

» Site-ul Raspunsuri.net poate furniza, sau terte parti pot furniza legaturi (link-uri) catre alte site-uri World Wide Web sau alte surse de informare. Deoarece Raspunsuri.net si/sau administratorii nu au nici un control asupra acestor site-uri sau resurse, utilizatorul ia la cunostinta si este de acord ca acestia nu sunt responsabili de disponibilitatea acestor site-uri si nu garanteaza si nu sunt responsabili pentru nici un continut, publicitate, produse sau alte materiale de pe aceste site-uri sau surse de informare. Mai mult, utilizatorul recunoaste si este de acord ca Raspunsuri.net si/sau administratorii nu vor fi responsabili sau pasibil de a plati despagubiri, direct sau indirect pentru orice paguba sau pierdere cauzata sau presupusa a fi fost cauzata de sau in legatura cu folosirea sau increderea in informatiile furnizate de un asemenea continut, bunuri sau servicii disponibile pe sau prin intermediul unor astfel de site-uri sau surse.

Sugestii pentru utilizarea serviiciilor

Pentru a putea naviga fara probleme in paginile acestui site, va sugeram:
– sa folositi o rezolutie de minim 800×600 pixeli si adancime de culoare de minim 16 biti;
– sa permiteti browser-ului dumneavoastra sa accepte cookie-uri; cookie-urile pe care le descarcati de pe acest site sunt citite doar in paginile acestui site si nu contin informatii din care sa poata fi trase concluzii privind preferintele, optiunile sau comportamentul dumneavoastra online;

Incheierea acordului

Raspunsuri.net isi rezerva dreptul de a inceta furnizarea serviciilor sale catre orice utilizator, in cazul in care acesta a incalcat conditiile mentionate mai sus.